معاون توسعه و فناوری صداوسیما در پاسخی صریح به اظهارات وزارت ارتباطات دربارهی فرکانسهای ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز که در اختیار صداوسیماست، گفت: دوستان در جلسات کارشناسی حرفی برای گفتن ندارند و وقتی پا به بیرون از جلسه میگذارند، بازی ی راه میاندازند؛ لطفا اگر صداقت دارید اسناد آخرین جلسه کارشناسی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را برای افکار عمومی منتشر کنید!
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که از سال ۹۷ بار دیگر این پرونده را به جریان انداخت و البته تاکنون به نتیجهای هم نرسیده است، فروردین ماه امسال و در پی شیوع ویروس کرونا و کند شدن سرعت اینترنت، بار دیگر تاکید کرد، شبکه موبایل در تهران به حداکثر میزان ظرفیت نامی خود رسیده است و تنها راه افزایش ظرفیت پهنای باند، اضافه کردن فرکانسی است که در اختیار صداوسیماست.
او تاکید کرد، «سه سال است در تلاشیم فرکانسها را پس بگیریم. هم در دولت و هم در مجلس گفتهایم در باندی دیگر نیازهای آینده صداوسیما را تأمین میکنیم. نصف درآمد حاصل از واگذاری فرکانسها به اپراتورها هم برای توسعه شبکه دیجیتال به صداوسیما میدهیم اما آنها همراهی نکردهاند.»
اما امروز یکشنبه (۲۴ فروردین ماه) رضا علیدادی ـ معاون توسعه و فناوری صداوسیما ترجیح داده است که در جملاتی صریح، به اظهارات وزیر ارتباطات پاسخ بدهد.
در بخشی از این صحبتها که توسط روابط عمومی صداوسیما منتشر شده است، رضا علیدادی تاکید کرده است، «این برای نخستین بار است که ما برای شفاف شدن افکار عمومی تا حدی به شبهات پاسخ میدهیم و معتقدیم این مباحث باید به دور از هیاهوهای ی بررسی شود.»
او طرح موضوع فرکانسهای صداوسیما را با عنوان علت کم بودن سرعت اینترنت کشور نشانه عدم صداقت و ی کاری دانست و افزود: با واگذاری فرکانسهای سازمان به تلفن همراه، دسترسی اینترنت کاربران افزایش چندانی نخواهد یافت و سالها طول خواهد کشید تا تجهیزات لازم برای بهرهبرداری از آن خریداری و راهاندازی شود و هزینه زیادی هم خواهد داشت.
علیدادی افزود: طرح چنین موضوعی فقط برای ماهیگیری از آب گلآلود و پرهیز از پاسخگویی به عدم انجام مسئولیتها از یک سو، تاختن به یکی از نهادهای فعال در زمینه مدیریت افکار عمومی کشور از دیگر سوست.
او تصریح کرد: اگر شبکه دیتا خوب کار نمیکند، مسئول مربوطه باید بیاید پاسخ دهد در این چند سال برای اینکه مردم بتوانند ارسال و دریافت اطلاعات را در فضای مجازی به درستی و با سرعت بالا انجام دهند، چه کاری انجام شده است؟ روت کردن اینترنت خارجی در شبکه فرسوده ملی که هنر نیست!
وی تاکید کرد: پس از سه سال بهانههای مختلف، اکنون به دلیل مشکلات شبکه، با عدم ارائه سرویس درست اینترنت ثابت و گاهی سیار، به طور سهوی که امیدواریم عمدی نباشد، موضوع به یکباره به فرکانسهای سازمان ربط داده میشود.
علیدادی گفت: مردم عزیز باید بدانند این دعوایی که دوستان پرسر و صدا مطرح میکنند، دعوا برای پول گرفتن از آنهاست. این در حالی است که در دیگر کشورها شاهدیم با همین فرکانسها، به ۲۷۰ میلیون تلفن هوشمند خدمات ارائه میدهند، ولی در ایران نتوانستهاند به ۵۰ تا ۶۰ میلیون تلفن همراه و ۱۰ درصد خط ثابت خدمات ارائه دهندغ البته از میان ۵۰ تا ۶۰ میلیون تلفن همراه نیز خیلیها هستند که از اینترنت همراه استفاده نمیکنند.
معاون توسعه و فناوری صداوسیما همچنین در بخشی از صحبتهای خود تاکید کرده است که صداوسیما برای ادامه کار خود و بالا بردن کیفیت شبکهها به این فضا و بیش از آن نیازمند است و به واقع درخواست وزارت ارتباطات به معنی حذف بخشی از خدماتی است که به صورت رایگان در اختیار مردم قرار داده میشود.
وی اعلام کرده است: در حال حاضر برنامهریزی برای پخش شبکههای HD و ۴K در حال انجام است و به زودی برخی از پروژههایی که اتمام یافته، افتتاح خواهند شد. با راهاندازی پروژههای HD و ۴K سازمان، حتی فرکانسهای فعلی امکان پاسخگویی به خدمات موجود را ندارند. بنابراین با احتساب نیازهای فعلی و طرحهای در دست اقدام به هیچ عنوان امکان تخلیه باند وجود ندارد و باید فرستندههای جدیدی در تمام باندها نصب و راهاندازی شود.
در ادامه اما معاون رگولاتوری به اظهارات معاون توسعه و فناوری صداوسیما مبنیبر اینکه با واگذاری فرکانسهای سازمان به تلفن همراه، دسترسی اینترنت کاربران افزایش چندانی نخواهد یافت، واکنش نشان داد.
چالش ادامه دار صدا و سیما و وزارت ارتباطات در رابطه با انحصار باند صدا و سیما!
صداوسیما ,فرکانسهای ,اینترنت ,تلفن ,ارتباطات ,تاکید ,است که ,و فناوری ,معاون توسعه ,که در ,توسعه و ,کاربران افزایش چندانی ,افزایش چندانی نخواهد ,اینترنت کاربران افزایش ,دسترسی اینترنت کاربران